Deze week in de tuin: coniferen uitgezwaaid

Welkom in de puinhoop die is overgebleven toen onze coniferenhaag werd verwijderd. Afgelopen week rekende de hovenier er resoluut mee af en ondanks de puinhoop zijn wij nu al blij met het resultaat.

Voor de duidelijkheid: het gazon rechts op de foto is van de buren. Zij hebben nog wat struiken en coniferen naast de erfgrens staan (die overduidelijk ook last hadden van die brede jongens), maar in feite hebben we nu samen één grote tuin.

Juist ja…het moet eerst lelijker worden voordat het mooi wordt. Toch?

De coniferen gaven zich trouwens gemakkelijk gewonnen, in minder dan twee uur was de haag van zo’n tien meter verdwenen. De takken zijn nog dezelfde dag in de takkenversnipperaar gegaan en afgevoerd, alleen de stammen liggen er nog. Door de vorst kon de Portugese laurier nog niet geplant worden, maar gelukkig is inmiddels de dooi ingetreden en zodra de hovenier ruimte in zijn agenda heeft, komt hij onze nieuwe haag planten.  Die zie je hopelijk in de volgende editie van ‘Deze week in de tuin’.

IJs in mijn minivijver.

Mijn minivijver had een dikke laag ijs, maar zondag begon het te smelten. De vogels drinken er weer uit en ik krijg zin om de boel op te schonen. De speciekuip staat een beetje scheef, dus het plan is om hem er even helemaal uit te halen en recht te zetten. Verder natuurlijk de bak schoonmaken, vers water erin, een nieuw zuurstofplantje erbij en dan eens kijken of mijn waterlelie uit zijn winterslaap wil komen. Ik heb hem in een emmer met water bewaard in de garage. Daar is het ook stervenskoud geweest de laatste tijd, dus ik hoop dat hij het overleefd heeft.

Zo mooi deed hij het vorig jaar.

Omdat het buiten zo koud was, heb ik het voorjaar maar naar binnen gehaald. Niet uit eigen tuin helaas, maar gekocht bij Albert Heijn.

Tot slot iets waar ik elk jaar weer blij van word: groene puntjes boven de grond. Wat zal het de komende tijd hard gaan nu de temperatuur zoveel hoger is!

De boshyacinten zijn er weer! Straks genieten van blauwe klokjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.